top of page

13.04.21 Energihovedstaden!

Det er vanskelig å finne en region med en bedre utviklet verdikjede for energisektoren enn Stavanger og Rogaland. Den spenner over alle energibærere; fra biomasse og sol, til vind- og vannkraft, og ikke minst den verdensledende olje- og gass klyngen. Sektoren står for store deler av sysselsettingen og verdiskapningen i regionen, og vi ser at mye av kompetansen og teknologien fra den tradisjonelle fossile industrien, utnyttes godt i fornybarsektoren.


Hvordan ser så veikartet for industrien og regionen ut fremover? Dette er et sentralt spørsmål vi søker å belyse på SEC2021. En del svar vil du få ved å besøke de mange utstillerne, se på teknologien og drøse rundt mulighetene for samarbeid. Men det store bildet vil bli tydeligere på konferansens første dag. Etter Rystad Energys innledning, ser vi frem til å høre mer om veikartet fra de to kanskje viktigste aktørene for regionens videre utvikling; Næringsforeningen og ONS.


Næringsforeningen i Stavanger-regionen er Norges største næringsforening og handelskammer, og har siden 1836 jobbet på vegne av medlemmene for å fremme det regionale næringslivets interesser. Med visjonen "Gir kraft til vekst" setter Næringsforeningen dagsorden med en rekke møter og arrangement relatert til de mange ulike ressursgruppene. ONS tar på mange måter dette videre, og løfter det opp i en global arena. Med funnet av olje og gass i Nordsjøen på 70-tallet vokste frem et behov for en møteplass for selskapene i den nye industrien. Siden det første arrangement i 1974, har ONS tatt for seg problemstillinger som omfatter den internasjonale energibransjen, og blitt en stadig viktigere global møteplass for energibransjen. Helt siden 2010 og "Energy for more people", har ONS tatt en retning mot et bredt og bærekraftig energimarked. Det blir derfor særdelig interessant å høre nærmere om planene og programmet for ONS2022.



Energihovedstaden: Stavanger-regionen

v/Harald Minge, Administrerende Direktør, Næringsforeningen og Ulf Rosenberg, Energirådgiver, Næringsforeningen



ONS 2022 v/ Leif Johan Sevland, President & CEO, ONS


Ønsker du å bli endel av årets kanskje viktigste møteplass for leverandørindustrien?

Les mer og hold deg oppdatert om mulighetenee på www.StavangerEnergyConference.com


bottom of page